- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 3 kašike brašna
- 1 kašika kakaoa
- 60 gr margarina
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
Sastojci za krem:
- 6 žumanaca
- 3 1/2 kašike šećera
- 3 1/2 kašike brašna
- 340 ml mleka
- 70 gr Nesquik-a
- 85 gr margarina, sobna temperatura
- 85 gr šećera u prahu
- 350 ml slatka pavlaka
Priprema:
Odvojite žumanca, belancima dodajte prstohvat soli i miksirajte u jak šne.
Žumanca pomešajte sa šećerom pa mutite dok ne pobele, dodajte suve sastojke pa u to lagano umešajte belanca.
U okrugli pleh (25-30cm) stavite pek papir pa istresite smesu i pecite na 200 stepeni 15-20 minuta.
Krem:
Pomešajte žumanca sa šećerom, dodajte brašno, mešajte dok ne postane glatko, zatim postepeno dodajte mleko i nastavite mešanje pri maloj brzini.
Stavite na vatru da se skuva u šerpu sa debelim dnom ili na paru, kad se zgusne skoliniti sa vatre pa umešati Nesquik.
Ostavite da se potpuno ohladi.
Margarin i šećer u prahu izmiksirajte.
Dodajte u ohladjen fil.
Umutite slatku pavlaku pa dodajte filu nekoliko kašika.
Pazite da ne mutite previše da fil ne bi jako omekanio.
Ostatak pavlake služi za filovanje.
Podelite ga na 3 dela ili odokativno premazujte.
Kora, Nesquik fil pa slatka pavlaka, tako 3 puta.
Dekoracija po želji.