Torta od skorupa

Objavljeno  15:35:00  |  u  Torte

Jedini problem pri pravljenju ove torte je kako pronaći dovoljno svježeg skorupa. Umjesto skorupa, ja sam stavila vrhnje za šlag po receptu kojeg sam dobila u jednom hotelu u Dubrovniku.



Sastojci

  • 10 žumanjaka
  • 250-300 g šećera
  • 300 g maslaca
  • 350-400 g badema (oguljeni, poprženi, sitno mljeveni)
  • 1 vanilin šećer
  • ribana limunova korica
  • 750 ml skorupa ili
  • vrhnja za šlag (Dukat plavi)
  • petit beurre keksi
  • malo mlijeka
  • malo ruma

Priprema

Bademe blanširati, oguliti, svijetlo popeći i sitno samljeti. Odmah malo odvojiti za posuti tortu po vrhu.
Pjenasto istući žumanjke sa pola količine šećera i vanilin šećerom.
Posebno umutiti maslac sa ostatkom šećera dok ne pobijeli.
Vrhnje istući u šlag.

Spojiti žumanjke sa maslacem i kad se dobije glatka smjesa dodati ribanu limunovu koricu, mljevene bademe i tučeno vrhnje.

Mlijeko pomiješati sa malo ruma. Kekse malo namočiti pa slagati u kalup promjera 30 cm obložen prozirnom folijom. (Može se samo obruč kalupa obložen folijom staviti na tanjur, pa slagati tortu).
Premazati trećinom kreme.
Ukupno tri reda keksa i kreme. Malo kreme ostaviti za bočne strane torte.
Ostaviti u hladnjak da se krema stisne, skinuti obruč, premazati bočne strane torte i posuti sa mljevenim bademima po vrhu i okolo.

Napomena: 
-Umjesto skorupa, ja sam koristila vrhnje za šlag.
-Oni koji se plaše sirovih jaja, mogu žumanjke sa šećerom tući na pari i kad se zgusnu, maknuti sa vatre. Dodati vanilin šećer, ohladiti i u hladno umiješati tučeni maslac, dobro izmiksati, pa dodati  limunovu koricu i tučeno vrhnje.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top