Sastojci za 12 osoba:
Prhko tijesto
375 g brašna
150 g šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
120 g naribanog maslaca
2 jaja
Mileram krema
3 pudinga od vanilije
750 ml mlijeka
300 g šećera
1200 g milerama
1 paket srmznutog šumskog voća
1 crveni preljev za torte
Priprema:
1.
Umijesite prhko tijesto od brašna, šećera, praška za pecivo, vanilin šećera, naribanog maslaca i jaja.
2.
Odložite tijesto na sat vremena u hladnjak.
3.
Razvaljajte tijesto da prekrije dno i stranice kalupa (od 30 cm). Vratite ga natrag u hladnjak dok pripremite kremu.
4.
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celsiusa.
5.
Pripremite kremu na način da odvojite mlijeko i šećer u veću posudu na štednjak. U manjoj zdjelici pomiješate prah pudinga s malo mlijeka iz posude.
Kad zakuha, umiješajte puding u mlijeko dok se ne zgusne.
6.
Maknite s vatre i odmah u vruće umiješajte mileram.
7.
Izlijte kremu u kalup s biskvitom.
Na kremu stavite smrznuto šumsko voće.
8.
Pecite oko sat vremena na 170 stupnjeva (zajedno tijesto, kremu i šumsko voće).
9.
Kad je torta pečena, umiješajte crveni preljev za tortu, prema uputama, i prelijte preko šumskog voća.
Ostavite tortu da se ohladi i nakon toga još dobro ohladite u hladnjaku.
Posluživanje:
Količine su prilagođene velikom kalupu za torte (promjer 30 cm). Ako želite peći u manjem kalupu (26 cm) samo smanjite sve količine za trećinu.
Ukoliko koristite svježe jagode, maline, kupine, tada pecite prvo tortu a nakon toga gore stavite voće i preljev.
Početna Stranica
» Mileram torta
Mileram torta
Objavljeno 06:18:00 | u Torte
Like i podijelite recept

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.