Mileram torta

Objavljeno  06:18:00  |  u  Torte





Sastojci za 12 osoba:

Prhko tijesto
375 g brašna
150 g šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
120 g naribanog maslaca
2 jaja
Mileram krema
3 pudinga od vanilije
750 ml mlijeka
300 g šećera
1200 g milerama
1 paket srmznutog šumskog voća
1 crveni preljev za torte



Priprema:

1.
Umijesite prhko tijesto od brašna, šećera, praška za pecivo, vanilin šećera, naribanog maslaca i jaja.
2.
Odložite tijesto na sat vremena u hladnjak.
3.
Razvaljajte tijesto da prekrije dno i stranice kalupa (od 30 cm). Vratite ga natrag u hladnjak dok pripremite kremu.
4.
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celsiusa.
5.
Pripremite kremu na način da odvojite mlijeko i šećer u veću posudu na štednjak. U manjoj zdjelici pomiješate prah pudinga s malo mlijeka iz posude.
Kad zakuha, umiješajte puding u mlijeko dok se ne zgusne.
6.
Maknite s vatre i odmah u vruće umiješajte mileram.
7.
Izlijte kremu u kalup s biskvitom.
Na kremu stavite smrznuto šumsko voće.
8.
Pecite oko sat vremena na 170 stupnjeva (zajedno tijesto, kremu i šumsko voće).
9.
Kad je torta pečena, umiješajte crveni preljev za tortu, prema uputama, i prelijte preko šumskog voća.
Ostavite tortu da se ohladi i nakon toga još dobro ohladite u hladnjaku.

Posluživanje:

Količine su prilagođene velikom kalupu za torte (promjer 30 cm). Ako želite peći u manjem kalupu (26 cm) samo smanjite sve količine za trećinu.
Ukoliko koristite svježe jagode, maline, kupine, tada pecite prvo tortu a nakon toga gore stavite voće i preljev.

Like i podijelite recept

Related Posts

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.