Sastojci:
1 kora
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
1 kasika kakaa
1 prasak za pecivo
kora 2
5 belanaca
10 kasika šećera
120 gr seckanih oraha
100 gr suvog grožđa
4 kašika brašna
1/2 praška za pecivo
fil
5 žumanaca
200 gr prah šećera
100 gr čokolade
250 gr. margarina
glazura
čokolada
Priprema:
prvu koru umutiti i staviti da se peče ,i kad je do pola pečena umutiti drugu koru i sipati preko prve, i vratiti u rernu da se viče suši nego peče.Dimenzija pleha je 25×36.
fil :žumanca i sećer kuvati na pari pa dodati čokoladu, kad se ohladi dodati margarin i staviti preko ohlađenog kolača.
odozgo glazura.
Posluživanje
izgleda komplikovano,ali nije i brzo se napravi .a ako stavite šlag može poslužiti i kao torta.PRIJATNO!!!
AUTOR: Tanja