Torta s kokosom i ananasom

Objavljeno  17:44:00  |  u  Torte

Želite li hladno osvježenje priredite ga s ovom rashlađenom tortom s okusom limuna i lijepim žutim sadržajima od ananasa, pudinga od vanilije i snježnog kokosa.


Sastojci
  • 3 jaja
  • 100 ml mlijeka
  • 1 Limun šećer Dolcela By Podravka
  • 125 g maslaca
  • 1 Mješavina za biskvitna tijesta Dolcela By Podravka
  • 80 g Kokosova brašna Dolcela By Podravka
  • 1 Puding Vanilija Dolcela By Podravka
  • 100 g šećera
  • 500 ml mlijeka
  • 80 g Kokosova brašna Dolcela By Podravka
  • 150 g maslaca
  • 250 g Ananasa iz kompota Podravka 

Priprema

Jaja, mlijeko i limun šećer izmiješajte električnom miješalicom te dodajte omekšali maslac, mješavinu za biskvitna tijesta i kokosovo brašno. Smjesu dobro izmiješajte i izlijte u kalup za torte (Ø 24 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zakipite, dodajte kokos, maknite s vatre, pa umiješajte razmućeni puding. Kuhajte uz miješanje 1 – 2 minute.

Puding ostavite da se ohladi uz povremeno miješanje. Maslac električnom miješalicom umiješajte u hladan puding da dobijete glatku kremu.

Ohlađeni biskvit prerežite, nakapajte sokom iz kompota i premažite s pola kreme. Ostatak kreme nanesite preko torte i posložite narezani ananas.

Posluživanje
Tortu prije posluživanja dobro rashladite.

Savjet
Tortu možete ukrasiti šlagom 5+ Dolcela ili drugim voćem (mango, kivi...).

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top