Želite li hladno osvježenje priredite ga s ovom rashlađenom tortom s okusom limuna i lijepim žutim sadržajima od ananasa, pudinga od vanilije i snježnog kokosa.
Sastojci
- 3 jaja
- 100 ml mlijeka
- 1 Limun šećer Dolcela By Podravka
- 125 g maslaca
- 1 Mješavina za biskvitna tijesta Dolcela By Podravka
- 80 g Kokosova brašna Dolcela By Podravka
- 1 Puding Vanilija Dolcela By Podravka
- 100 g šećera
- 500 ml mlijeka
- 80 g Kokosova brašna Dolcela By Podravka
- 150 g maslaca
- 250 g Ananasa iz kompota Podravka
Priprema
Jaja, mlijeko i limun šećer izmiješajte električnom miješalicom te dodajte omekšali maslac, mješavinu za biskvitna tijesta i kokosovo brašno. Smjesu dobro izmiješajte i izlijte u kalup za torte (Ø 24 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zakipite, dodajte kokos, maknite s vatre, pa umiješajte razmućeni puding. Kuhajte uz miješanje 1 – 2 minute.
Puding ostavite da se ohladi uz povremeno miješanje. Maslac električnom miješalicom umiješajte u hladan puding da dobijete glatku kremu.
Ohlađeni biskvit prerežite, nakapajte sokom iz kompota i premažite s pola kreme. Ostatak kreme nanesite preko torte i posložite narezani ananas.
Posluživanje
Tortu prije posluživanja dobro rashladite.
Savjet
Tortu možete ukrasiti šlagom 5+ Dolcela ili drugim voćem (mango, kivi...).