Sastojci za 4 osobe:
2 veća patlidžana
1 jaje/žutanjak+ bjelanjka
200g Lisnatog tijesta Podravka/napomena u receptu
100g naribanog sira/edamer/gauda i sl.
3 žlice svježeg sira/ricotta /mladi sir
1 češanj češnjaka
2žlice oraha
1/2žlice svježe nasjeckanog bosiljka
1/4žličice Mažurana sušenog Podravka
prstohvat Malo naribanog muškatnog oraščića Podravka
sol,papar
Priprema:
1.
Napomena :Lisnato tijesto mozete napraviti sami ,odlican je recept od Pege/lisnato tijesto za deset minuta/ili mozete kupiti gotovo.
Izrežite patlidzan na pola .Kuhajte patlidzan deset minuta u slanoj vodi.Izvadite meso patlidana zlicom ,stavite u posudu za miksanje,dodate ,cesnjak,orahe,svjezi sir ,naribani sir ,zutanjak,sitno nasjeckani bosiljak,majoran,muskatni orascici ,soli i papra po ukusu.Sve izradite štanim mikserom u glatku smjesu .
2.
Nadjenite barkice od patlidzana pripremljenim nadjevom.Odlozite na lim za pecenje .
Narezite lisnato tijesto na duge trake /40cm ,široke 2,5 cm.Zamotajte barkice .
Premazite lisnato bjelanjkom u koji ste dodali sasvim malo vode .Pospite liusticim abajama i ljutom paprikom.
Pecite na 200C/30 min
3.
Servirajte patlidzane lagano ohčadene uz finu slata
Početna Stranica
» Ušuškani patlidžan
Ušuškani patlidžan
Objavljeno 03:52:00 |  u Slana jela
Like i podijelite recept
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.
