Sastojci:
BISKVIT
5 bjelanjaka
200g šećera
50g oštrog brašna
25 g tamnog kaka
25g gustina
1 žličica praška za pecivo
1 paketić Dolcela rum šećera
80 ml ulja
1 žličica octa
1 velika žlica ruma x2
KREMA
10 žumanjaka
300 dkg šećera
1, 200 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
50 g gustina
3 velike žlice brašna
2 vrećice vanil šećera
200g bijele čokolade
2 vrećice bourbon vanil šećera
4 velike žlice ruma
200 g maslaca
500 ml slatkog vrhnja za šlag
1 vrećica želatine u prahu
Priprema:
1.
Zakuhati litru mlijeka. Miksati žumanjke sa šećerom , dodati mlijeko, puding, gustin, brašno. Kada skuhate kremu stavite ju na hlađenje prekrivenu folijom. Izraditi maslac sa vanil šećerom i bourbon vanil šećerom i u to dodati ohlađenu kremu. Zatim dodati rum i otopljenu bijelu čokoladu te izrađeno slatko vrhnje za šlag i na kraju želatinu pripremljenu po uputstvima na vrećici.
2.
Za biskvit prvo obložiti lim papirom za pečenje 32x34 Istući čvrst snijeg od bjelanaca sa malo soli, dodati šećer i rum šećer i prosijano oštro i škrobno brašno sa praškom za pecivo i kakaom Na kraju laganim mlazom uliti ulje te dodati ocat i rum Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150*C, 10 . Ispeći još jedan takav biskvit...
3.
Staviti biskvit na podlogu, premazati ga polovicom pripremljene kreme, poklopiti drugim biskvitom te premazati ostatak kreme.
Ukrasiti ribanom bijelom čokoladom.
Početna Stranica
» RUM KOCKE
RUM KOCKE
Objavljeno 17:07:00 |  u Torte
Like i podijelite recept
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.
