Sastojci:
Za biskvit:
18 dag šećera
15 dag čokolade u prahu
8 jaja
25 dag mljevenih oraha
15 dag brašna
1 prašak za pecivo Dolcela
Za nadjev:
15 dag bijele čokolade
2 dl slatkog vrhnja
10 dag šećera
3 žutanjka
125 gr maslaca
Za ganaš:
4 dl vrhnja za šlag
20 dag čokolade
Priprema:
1.
Šećer kuhajte 5-10 minuta u 2 di vode da dobijete gusti sirup. Umiješajte čokoladu. Kad se ohladi, umiješajte jedan po jedan žutanjak, zatim orahe, brašno sa praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka. Pecite u kalupu br 28 oko 30-40 min na 180 C. Najbolje je probati test sa čačkalicom.
2.
Za nadjev izmiješajte žutanjke sa šećerom i kuhajte na pari. Kada se zgusne, dodajte čokoladu da se otopi. U ohlađenu kremu umiješajte dobro izrađeni maslac i istučeno slatko vrhnje.
3.
Tortu prerežite dva puta da dobijete tri lista. Prvi i drugi list premažite nadjevom, a treći list premažite ganašom.
4.
Recept je iz starog broja "Slatki Božić" uz neke moje izmjene.
Posluživanje:
Poslužiti uz kavu i dobro društvo...
About
