Sastojci:
Biskvit:
6 jaja
6 kasika secera
1 Vanilin šećer Dolcela
1/2 Praška za pecivo Docela
9 kasika brasna
100 ml ulja
100 ml mlijeka
Preljev:
300-400 grama jagoda
5 kasika secera
Preljev za torte crveni Dolcela
1 Vanilin šećer bourbon Dolcela
Krema:
500 ml slatkog vrhnja
2 kesice Šlag krema okus vanilija Dolcela
Secer u prahu
5 kasika millerama/ jogurta
1 vrecica zelatina
Priprema:
1.
Biskvit:
Bjelanjke umutimo u snijeg. Zumanjke pjenasto umutiti sa šećerom, dodati mlijeko,ulje, prosijano brašno, pzp, vanilin šećer. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći u kalupu 24 cm. Na 180 stepeni dok ne porumeni. Provjeriti cackalicom. Ja lično podijelim masu na tri dijela,pa pecem biskvit po biskvit. Vi možete jedan pa presjeći tri dijela, iako prvi posebn
! Koristiti papir za pečenje. Pustiti kore da se hlade.
2.
Preljev: usitniti 300-400 grama jagoda, u to dodati vanilin šećer, 5 kašika šećera i da baci ključ! Jagode će same pustiti vodu. Dodati preljev za torte (razmucen u toliko vode koliko piše na kesici- oko 2dcl da bude de ukupne tečnosti,sa sokom koje su jagode pustile)
Prohladiti , pa posuti preko kora. Ravnomjrno rasporediti po tri kore.
3.
Krema:
500 ml slatkog vrhnja sjediniti sa dvije slag kreme od vanilije i umutiti el mikserom. Dodati 5 kašika viselog vrhnja,milerama ili jogurta. Sve sjediniti. Dodati šećer u prahu 3-5 kašika. Probajte koliko vam je dovoljno slatko. Meni je trebalo 4 kasike. Vi po sebi odredite. Po ukusu. Dodati nabubreni zelatin i sve fino sjediniti sa kremom. Na ohladjeno kore preliti kremu. I staviti da se dobro ohladi. Obruč od torte ostaviti da prenoći da bi se fino steglo
Posluživanje:
Dobro ohladjeno podjeća na sladoled. Ukrasiti jagodama. Može se koristiti neko drugo voće. Te dodatno zasladiti ako mislimo da krema ili preljev trebaju biti sladji.
Početna Stranica
» Pjenasta vanilija torta
Pjenasta vanilija torta
Objavljeno 01:15:00 |  u Torte
Like i podijelite recept
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.
