Sastojci:
KORE:
50 g masti
100 g šećera (kristal)
2 žlice meda
1 jaje
1 žličica Sode bikarbone Dolcela
1 žlica nes kave ili vrečica kapučina
250 - 300 g Glatkog brašna Podravka
FIL:
500 ml mlijeka
200 g Šećera ( kristal)
4 žlice Gussnela Dolcela (gustina)
2 žlice pšeničnog griza
2 žličice arome vanilije
250 g maslaca ili margarina
200-250 g piškota
1,5 dl jake skuhane kave
GLAZURA:
150 g čokolade za kuhanje
4,5 žlice ulja
Priprema:
1.
KORE:
U zdjelu stavite sve sastojke(nisam posebno prokuhavala med, šećer i mast) te umijesite tijesto.
Tijesto podijelite na dva dijela te razvaljajte kore.
Pleh veličine 31x20 cm preokrenite te namažite dno mašću, pobrašnite te premjestite prvu koru. Pecite dok ne dobije lijepu zlatno-žutu boju.
Isti postupak ponovite i s drugom korom.
2.
KREMA:
Šećer, gustin i griz izmješajte sa malo mlijeka. Preostalo mlijeko stavite na vatru te u mlako ukuhajte griz i gustin te kuhajte dok se ne zgusne. Skinite s vatre, dodajte aromu vanilije te miješajte da se prohladi i da se ne uhvati korica.
Izmješajte omekšali maslac te dodajte prohlađeni fil. Miksajte dok ne dobijete glatku masu.
3.
REDOSLIJED SLAGANJA:
Kora - nešto manje od pola fila-piškote(umočiti donji dio u kavu)-preostali fil-kora
4.
ČOKOLADNA GLAZURA:
U zdjelicu izlomite čokoladu za kuhanje i dodajte ulje. Uz stalno miješanje otopite na laganoj vatri. Ravnomjerno rasporedite po kori.
Posluživanje:
Ostavite preko noći kako bi se glazura stegnula, a kore omekšale. Izrežite!
Početna Stranica
» PITA S KAVOM I PIŠKOTAMA
PITA S KAVOM I PIŠKOTAMA
Objavljeno 03:22:00 |  u Torte
Like i podijelite recept
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.
