Sastojci:
500-600 pilecih prsa
zacin za piletinu
450 gr sampinjona
3 cena bijelog luka
240 ml pileceg temeljca
120 ml vrhnja za kuhanje
100 gr krem sira
1 kasicica bijelog luka u prahu
so,biber,persun
1 kasika brasna
Priprema:
1.
Piletinu isjeci na snicle,zaciniti zacinom za piletinu i ispeci na tavi na malo ulja da fino porumeni.Izvaditi piletinu napolje i ostaviti na stranu.U tavu gdje se przila piletina staviti 2-3 kasike ulja,dodati nasjeckan bijeli luk i sampinjone na listice i prziti 10 minuta.Dodati kasiku brasna,izmijesati pa naliti pileci temeljac,vrhnje i krem sir i kuhati na laganoj vatri da se umak zgusne.Zaciniti sa soli ili vegetom,biberom i persunom,vratiti snicle unutra i sve zajedno kuhati na laganoj vatri jos 5 minuta.
Početna Stranica
» Piletina u umaku od sampinjona
Piletina u umaku od sampinjona
Objavljeno 01:09:00 |  u Slana jela
Like i podijelite recept

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.