Sastojci za 3 osobe:
500 g pilećih bubaca
1 veći praziluk, sitno isečen
1 manja šargarepa, isečena na kockice
1 kriška celera, isečena na sitne kockice
2 lista lorbera
1 goveđa kocka za supu
200 ml soka od paradajza
50 ml belog vina
2-3 čena sitno sečenog belog luka
sušeni bosiljak
peršunov list sitno naseckan
ljuta sudžuk paprika
sveže mleveni crni biber
maslinovo ulje
Priprema:
1.
Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti praziluk, beli luk, dodati šargarepu i celer a nakon par minua i dobro oprane i usitnjene pileće bupce i lorber.
Dinstati uz mešanje 10 minuta pa naliti šoljom vode i kuvati, uz povremeno dolivanje po malo vode, oko sat vremena.
2.
Nakon tog vremena, kada bupci omekšaju, doliti vino, sok od paradajza, goveđu kocku, bosiljak, biber i sudžuk papriku. Nastaviti pirjanje još oko pola sata, pazeći da uvek ima dovoljno tečnosti, pa posuti iseckanim peršunom, doterati ukus, i skloniti sa vatre.
Posluživanje:
Poslužiti uz pastu, pirinač, pire od krompira ili krišku dobrog hleba.
Početna Stranica
» Pikantni paprikaš od pilećih bubaca
Pikantni paprikaš od pilećih bubaca
Objavljeno 01:06:00 |  u Slana jela
Like i podijelite recept

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.