Sastojci:
3 kg očišćenih i zrelih trešanja
90 dag Šećera ( kristal) po ukusu
4 kom Vanilin šećer Dolcela
1 kom Želina Dolcela ( za 3 kg voća)
Priprema:
1.
Zrele trešnje operi, očisti od koštica i samelji.
U šećer stavi želin i umješaj u trešnje.
2.
Ostavi na hladnom mjestu barem 2 sata a može i preko noći.
3.
Nakon stajanja stavi na jaku vatru i od trenutka vrenja kuhaj uz stalno mješanje oko 15- 20 minuta. Stavljaj u bočice.
Bude rijetko, ali se hlađenjem zgusne i bude odličan.
Posluživanje:
Obavezno mažem sitne kolačiće, palačinke, kruh.... Svi su zadovoljni pa i ja.
Početna Stranica
» Pekmez od trešanja
Pekmez od trešanja
Objavljeno 03:11:00 | u Zdravlje
Like i podijelite recept
Related Posts

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.