Pekmez od trešanja

Objavljeno  03:11:00  |  u  Zdravlje





Sastojci:

3 kg očišćenih i zrelih trešanja
90 dag Šećera ( kristal) po ukusu
4 kom Vanilin šećer Dolcela
1 kom Želina Dolcela ( za 3 kg voća)



Priprema:

1.
Zrele trešnje operi, očisti od koštica i samelji.
U šećer stavi želin i umješaj u trešnje.
2.
Ostavi na hladnom mjestu barem 2 sata a može i preko noći.
3.
Nakon stajanja stavi na jaku vatru i od trenutka vrenja kuhaj uz stalno mješanje oko 15- 20 minuta. Stavljaj u bočice.
Bude rijetko, ali se hlađenjem zgusne i bude odličan.

Posluživanje:

Obavezno mažem sitne kolačiće, palačinke, kruh.... Svi su zadovoljni pa i ja.

Like i podijelite recept

Related Posts

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.