Pekmez od trešanja

Objavljeno  03:11:00  |  u  Zdravlje





Sastojci:

3 kg očišćenih i zrelih trešanja
90 dag Šećera ( kristal) po ukusu
4 kom Vanilin šećer Dolcela
1 kom Želina Dolcela ( za 3 kg voća)



Priprema:

1.
Zrele trešnje operi, očisti od koštica i samelji.
U šećer stavi želin i umješaj u trešnje.
2.
Ostavi na hladnom mjestu barem 2 sata a može i preko noći.
3.
Nakon stajanja stavi na jaku vatru i od trenutka vrenja kuhaj uz stalno mješanje oko 15- 20 minuta. Stavljaj u bočice.
Bude rijetko, ali se hlađenjem zgusne i bude odličan.

Posluživanje:

Obavezno mažem sitne kolačiće, palačinke, kruh.... Svi su zadovoljni pa i ja.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top