Pavlova torta

Objavljeno  01:27:00  |  u  Torte





Sastojci za 4 osobe:

Za 1 koru:
4 bjelanjaka
140 g šećera
90 šećera u prahu
1 žličica Gussnela Dolcela
1 žlica jabučnog octa
250 g svježeg šumskog voća (kupine, maline, borovnice, jagode)
200 ml Šlaga 5+ Dolcela
150 g čvrstog jogurta
1 žličica ekstrakta vanilije



Priprema:

1.
Pećnicu zagrijte na 140 °C. Na pleh za pečenje stavite masni papir za pečenje. Na papir stavite naopačke okrenuti tanjur i okružite olovkom tako da dobijete kružnicu unutar koje ćete nanijeti smjesu od bjelanjaka. Područje kružnice lagano premažite maslacem.
2.
U staklenoj posudi mikserom istucite bjelanjke s običnim šećerom, zatim postepeno dodajte šećer u prahu, Gussnel i ocat te miksajte još par minuta dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Zagladite ju tako da ostavite dojam valova.
3.
Smjesu stavite peći u pećnicu na 60 minuta. Nakon 60 minuta pečenja otvorite pećnicu i ostavite smjesu još desetak minuta da miruje u pećnici nakon čega ju izvadite i pustite da se ohladi. Postupak ponoviti dva puta da se dobiju tri kore.
4.
Istucite pjenjačom šlag 5+ , dodajte čvrsti jogurt i ekstrakt vanilije. Tako dobivenu smjesu nanesite na tortu i na nju posložite šumsko voće.

Posluživanje:

Pavlovu poslužite na veliki ravni tanjur ili podlogu za rezanje torti i kolača.

Savjet:

Svježe šumsko voće je stvar izbora. Ako volite jagode, koristite samo njih.
Mala tajna
Tostirani bademi listića Dolcela dodajte po izboru i efektno završite Pavlovu na način da ih pospete po vrhu.

Napomena:

Pavlova može biti i uzbudljivija i šarenija ako koristite zamrznuto šumsko voće pa napravite umak i tako dobijete efekt prelijevanja preko torte.

Like i podijelite recept

Related Posts

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.