Pavlova torta

Objavljeno  01:27:00  |  u  Torte





Sastojci za 4 osobe:

Za 1 koru:
4 bjelanjaka
140 g šećera
90 šećera u prahu
1 žličica Gussnela Dolcela
1 žlica jabučnog octa
250 g svježeg šumskog voća (kupine, maline, borovnice, jagode)
200 ml Šlaga 5+ Dolcela
150 g čvrstog jogurta
1 žličica ekstrakta vanilije



Priprema:

1.
Pećnicu zagrijte na 140 °C. Na pleh za pečenje stavite masni papir za pečenje. Na papir stavite naopačke okrenuti tanjur i okružite olovkom tako da dobijete kružnicu unutar koje ćete nanijeti smjesu od bjelanjaka. Područje kružnice lagano premažite maslacem.
2.
U staklenoj posudi mikserom istucite bjelanjke s običnim šećerom, zatim postepeno dodajte šećer u prahu, Gussnel i ocat te miksajte još par minuta dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Zagladite ju tako da ostavite dojam valova.
3.
Smjesu stavite peći u pećnicu na 60 minuta. Nakon 60 minuta pečenja otvorite pećnicu i ostavite smjesu još desetak minuta da miruje u pećnici nakon čega ju izvadite i pustite da se ohladi. Postupak ponoviti dva puta da se dobiju tri kore.
4.
Istucite pjenjačom šlag 5+ , dodajte čvrsti jogurt i ekstrakt vanilije. Tako dobivenu smjesu nanesite na tortu i na nju posložite šumsko voće.

Posluživanje:

Pavlovu poslužite na veliki ravni tanjur ili podlogu za rezanje torti i kolača.

Savjet:

Svježe šumsko voće je stvar izbora. Ako volite jagode, koristite samo njih.
Mala tajna
Tostirani bademi listića Dolcela dodajte po izboru i efektno završite Pavlovu na način da ih pospete po vrhu.

Napomena:

Pavlova može biti i uzbudljivija i šarenija ako koristite zamrznuto šumsko voće pa napravite umak i tako dobijete efekt prelijevanja preko torte.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top