Sastojci:
4 jaja
280g šećera
2 vanilin šećer Dolcela
120g maslaca
10 žlica mlijeka
3 žlice ulja
280g glatkog brašna
1 prašak za pecivo Docela
2-3 žlice kakaa u prahu Dolcela
limunova korica
Priprema:
1.
Pjenasto izmiješati žumanjce i šećer, dodati vanilin šećer, limunovu koricu, omekšali maslac.
Zatim postupno dodati mlijeko i ulje, a na kraju dodati brašno koje je pomiješano sa praškom za pecivo i snijegom od bjelanaca.
2.
Od pripremljene mješavine odvojiti jednu trećinu smjese pa dodati kakao (ja osobno dodam i malo ruma)
3.
Na namašćeni kalup izlijevati red žute smjese red kakao smjese, i tako sve dok se ne potroši smjesa ( ja nekad stavim samo red žute, red kakao smjese pa prošaram sa čačkalicom ili štapićem za ražnjiće)
Pećem u okruglom kalupu koji u sredini ima rupu.
4.
Kolač se peće u zagrijanoj pećnici na 200°C, nekih 25-30 minuta, pa smanjim na 150°C 10ak minuta (ovisi o pećnici)
Najbolje piknuti čačkalicu nakon pola sata i vidjeti da li još uvijek ostaje na njoj smjesa
Posluživanje:
Ja ga osobno poslužim tako da prelijem čokoladu i posipam bademima koji su bili zapećeni malo u pećnici i grubo nasjeckani nožem.
Može se poslužiti i na jednostavan način, samo posuti šećerom u prahu ili ga poslužiti takvog kakav se ispekao :)
Početna Stranica
» MRAMORNI KOLAČ
MRAMORNI KOLAČ
Objavljeno 03:25:00 |  u Ostali deserti
Like i podijelite recept

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.