Sastojci:
Kora
220 gr mekog brašna
100 gr putera ili margarina
prstohvat soli
70 gr secera
1 jaje
Fil
1 limun srednje velicine
250 gr secera
1 vanil secer
2 jaja
25 gr gustina
180 gr kisele pavlake
Priprema:
1.
U posudu za mesenje stavite prosejano brasno, so, omeksali puter, iseckan na kockice, dodajte secer (mozete staviti i jedan vanil secer) i jaje i brzo umesite testo. Ostavite ga nekih sat, dva u frizideru. Razvucite testo na velicinu pleha za tart (moj je vel 28, moze i manji), izbockajte testo i pecite ga 10 minuta u unapred ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Za fil, odrezite vrhove limuna isecite ga, celog, na ploske, izvadite kostice i sameljite u blenderu. Ja nisam imala domaci limun, pa sam ga drzala u vodi sa sodom bikarbonom, nekih 12 sati. Ne zavaravam se da sam dobila potpuno zdrav limun, ali bolji nemam :). U limun dodajte secere, jaja, gustin i kiselu pavlaku i ulijte preko polupecene kore, smanjite rernu na 180 stepeni i pecite nekih 30 minuta. Ohladite pitu na sobnoj temperaturi i cuvajte je u frizideru.
Posluživanje
Ova pita ima sve , tek tek gorcinu, kiselost, svezinu..ma, savrsena je, ako mene pitate.
Početna Stranica
» Limun pita
Limun pita
Objavljeno 08:54:00 |  u Ostali deserti
Like i podijelite recept
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.
