Lignje punjene mrvicama, pinjolima i kaparima

Objavljeno  03:34:00  |  u  Slana jela





Sastojci za 4 osobe:

8 velikih lignji s krakovima, očišćenih, odmrznutih
¼ šalice maslinovog ulja, podijeljene
1 luk, sjeckani
1 češanj češnjaka, sjeckani
¾ šalice domaćih krušnih mrvica
3 Eva fileta inćuna u biljnom ulju, , isprana i sjeckana
¼ šalice kapara, ispranih i sjeckanih
¼ šalice pinjola, grubo sjeckanih
¾ šalice peršina, sjeckanog
2 jaja
500 g sjeckane rajčice Podravka
1/4 čajne žlice morske soli
1/4 čajne žlice crnog mljevenog papra Podravka



Priprema:

1.
Krakove lignji sitno nasjeckati i  kratko pržiti do zlaćane boje na 2 žlice vrelog maslinovog ulja.
Luk dodati i pržiti 5 minuta. Češnjak dodati i pržiti 1 minutu. Tavu maknuti s plamena, odložiti.
2.
Krušne mrvice, inćune, kapare, pinjole, ½ šalice peršina i jaja pomiješati.
3.
Pržene krakove i luk dodati, posoliti, popapriti i dobro promiješati da se smjesa sjedini.
4.
Svaku lignju puniti smjesom, vrh zatvoriti čačkalicom.
5.
Punjene lignje lagano pržiti na preostalom maslinovom ulju oko 5 minuta ili dok ne budu zlatno-smeđe boje sa svih strana.
6.
Sjeckanu rajčicu dodati, posoliti, promiješati i pustiti da umak zakuha. Ako je umak previše gust, dodati malo vode. Zatim smanjiti plamen, lignje lagano pirjati u umaku oko 20 minuta ili dok ne omekšaju.
7.
Prije posluživanja izvaditi čačkalice, posuti preostalim peršinom.

Like i podijelite recept

Related Posts

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.