Sastojci za 4 osobe:
8 velikih lignji s krakovima, očišćenih, odmrznutih
¼ šalice maslinovog ulja, podijeljene
1 luk, sjeckani
1 češanj češnjaka, sjeckani
¾ šalice domaćih krušnih mrvica
3 Eva fileta inćuna u biljnom ulju, , isprana i sjeckana
¼ šalice kapara, ispranih i sjeckanih
¼ šalice pinjola, grubo sjeckanih
¾ šalice peršina, sjeckanog
2 jaja
500 g sjeckane rajčice Podravka
1/4 čajne žlice morske soli
1/4 čajne žlice crnog mljevenog papra Podravka
Priprema:
1.
Krakove lignji sitno nasjeckati i kratko pržiti do zlaćane boje na 2 žlice vrelog maslinovog ulja.
Luk dodati i pržiti 5 minuta. Češnjak dodati i pržiti 1 minutu. Tavu maknuti s plamena, odložiti.
2.
Krušne mrvice, inćune, kapare, pinjole, ½ šalice peršina i jaja pomiješati.
3.
Pržene krakove i luk dodati, posoliti, popapriti i dobro promiješati da se smjesa sjedini.
4.
Svaku lignju puniti smjesom, vrh zatvoriti čačkalicom.
5.
Punjene lignje lagano pržiti na preostalom maslinovom ulju oko 5 minuta ili dok ne budu zlatno-smeđe boje sa svih strana.
6.
Sjeckanu rajčicu dodati, posoliti, promiješati i pustiti da umak zakuha. Ako je umak previše gust, dodati malo vode. Zatim smanjiti plamen, lignje lagano pirjati u umaku oko 20 minuta ili dok ne omekšaju.
7.
Prije posluživanja izvaditi čačkalice, posuti preostalim peršinom.
Početna Stranica
» Lignje punjene mrvicama, pinjolima i kaparima
Lignje punjene mrvicama, pinjolima i kaparima
Objavljeno 03:34:00 |  u Slana jela
Like i podijelite recept
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.