Krmenadle, jabuke i luk

Objavljeno  03:30:00  |  u  Slana jela





Sastojci za 4 osobe:

4 svinjske krmenadle
2 glavice luka isečene na rebarca
3 manje jabuke, isečene na tanje kriške
3 čena belog luka, isečenog na listiće
ruzmarin, kadulja ili majčina dušica
morska so i sveže mleveni crni biber
ekstra devičansko maslinovo ulje
2,5-3 dl pilećeg bujona



Priprema:

1.
Rernu zagrejati na 180°C.
Na zagrjanom maslinovom ulju propržiti luk i jabuke.
Kada se luk zastakli, dodati listiće belog luka, protresti tiganj i skloniti sa vatre.
2.
U drugom tiganju pržiti krmenadle, posute solju i biberom, sa obe strane po 5 minuta, da lepo porumene.
3.
U vatrostalnu posudu položiti krmenadle a preko njih rasporediti luk i jabuke.
Preliti pilećim bujonom i peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta, pokriveno folijom, zatim otkriti i pustiti da se zapeče.

Posluživanje:

Poslužiti uz salatu po želji.

Like i podijelite recept

Related Posts

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.