Krmenadle, jabuke i luk

Objavljeno  03:30:00  |  u  Slana jela





Sastojci za 4 osobe:

4 svinjske krmenadle
2 glavice luka isečene na rebarca
3 manje jabuke, isečene na tanje kriške
3 čena belog luka, isečenog na listiće
ruzmarin, kadulja ili majčina dušica
morska so i sveže mleveni crni biber
ekstra devičansko maslinovo ulje
2,5-3 dl pilećeg bujona



Priprema:

1.
Rernu zagrejati na 180°C.
Na zagrjanom maslinovom ulju propržiti luk i jabuke.
Kada se luk zastakli, dodati listiće belog luka, protresti tiganj i skloniti sa vatre.
2.
U drugom tiganju pržiti krmenadle, posute solju i biberom, sa obe strane po 5 minuta, da lepo porumene.
3.
U vatrostalnu posudu položiti krmenadle a preko njih rasporediti luk i jabuke.
Preliti pilećim bujonom i peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta, pokriveno folijom, zatim otkriti i pustiti da se zapeče.

Posluživanje:

Poslužiti uz salatu po želji.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top