Sastojci za 4 osobe:
4 svinjske krmenadle
2 glavice luka isečene na rebarca
3 manje jabuke, isečene na tanje kriške
3 čena belog luka, isečenog na listiće
ruzmarin, kadulja ili majčina dušica
morska so i sveže mleveni crni biber
ekstra devičansko maslinovo ulje
2,5-3 dl pilećeg bujona
Priprema:
1.
Rernu zagrejati na 180°C.
Na zagrjanom maslinovom ulju propržiti luk i jabuke.
Kada se luk zastakli, dodati listiće belog luka, protresti tiganj i skloniti sa vatre.
2.
U drugom tiganju pržiti krmenadle, posute solju i biberom, sa obe strane po 5 minuta, da lepo porumene.
3.
U vatrostalnu posudu položiti krmenadle a preko njih rasporediti luk i jabuke.
Preliti pilećim bujonom i peći u zagrejanoj rerni oko 30 minuta, pokriveno folijom, zatim otkriti i pustiti da se zapeče.
Posluživanje:
Poslužiti uz salatu po želji.
Početna Stranica
» Krmenadle, jabuke i luk
Krmenadle, jabuke i luk
Objavljeno 03:30:00 | u Slana jela
Like i podijelite recept

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.