Sastojci za 3 osobe:
400g mlevenog junećeg mesa
200g praziluka
1 jača supena kašika masti
4 kom. jaja
4 supene kašike zobenih mekinja
2 supene kašike peršuna
1/2 kafene kašičice sode bikarbone
1/2 kafene kašičice soli
biber i aleva paprika po ukusu
4-5 kašika rendanog parmezana za posipanje
Priprema:
1.
Izdinstati na masti sitno seckan praziluk i mleveno meso
Začiniti.
2.
Kada se malo prohladi, dodati umućena jaja, mekinje, sodu bikarbonu, peršun.
3.
Sipati smesu u podmazan pleh (moj pleh je od 30cm), odozgo narendati parmezan, pa peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumeni, 25-30 minuta.
4.
Služiti uz jogurt ili sezonsku salatu.
Posluživanje:
Nešto slično sam pravila po receptu od Elune pre nekoliko godina.
Ako putujete, ovo je pravi obrok umesto sendviča!
Početna Stranica
» LCHF pita sa mesom
LCHF pita sa mesom
Objavljeno 03:32:00 |  u Slana jela
Like i podijelite recept

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.