Sastojci:
Za podlogu:
300 g pečenih, mlevenih lešnika
150 g maslaca
1 kašika kakao praha
stevija
Za fil I:
700 g sitnog sira*
4 jaja
75 g čokolade sa min. 70% kakao delova
stevija
Za fil II:
400 g milerama 30% mm.
stevija
Priprema:
1.
Maslac istopiti, pa preliti samlevene lešnike, kakao i steviju, rukama zamesiti koru (po potrebi dodati malo vode ukoliko se mrvi) i utisnuti u kalup prečnika 26 cm.
2.
Čokoladu istopiti na pari ili u mikrotalasnoj i ostaviti da se prohladi. Sir izmiksati sa jajima i stevijom, zatim dodati i prohlađenu čokoladu. Fil preliti preko kore i peći oko 30 minuta na 180 stepeni.
3.
Mileram izmiksati sa stevijom pa preliti preko prvog fila i ostaviti još 10-tak minuta u ugašenoj rerni.
4.
Kolač ostaviti da se POTPUNO ohladi, pa tek onda seći.
Ja sam ostavila da se ohladi prvo na sobnoj temperaturi, pa onda u frižideru preko noći.
Posluživanje:
Sledeći put bih za koru smanjila količinu lešnika, stavila bih 150-200g (i ostale sastojke srazmerno količini lešnika) i povećala bih sastojke za fil za 1/2 pošto volim kad ima puno fila. Ali to je sve stvar ukusa, pa možete prilagođavati sebi
Početna Stranica
» Lchf čokoladni cheesecake
Lchf čokoladni cheesecake
Objavljeno 17:11:00 |  u Torte
Like i podijelite recept

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.