Sastojci:
Za biskvit:
6 jaja
100 g šećera
3 žlice vode
50 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
15 g Kakaa u prahu Dolcela
½ Praška za pecivo Dolcela
Za kremu:
300 ml mlijeka
35 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
50 g šećera
100 g čokolade za kuhanje
200 g maslaca
Za ukrašavanje:
4 banane
2 Šlag pjene Dolcela
250 ml mlijeka
Priprema:
1.
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte vodu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom te lagano promiješajte.
2.
Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim (vel. 21×35 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30 minuta.
3.
Brašno i šećer pomiješajte s malo mlijeka i ukuhajte u ostatak kipućeg mlijeka u kojem ste već rastopili čokoladu. Kuhajte nekoliko minuta uz miješanje, a zatim gustu smjesu ohladite uz povremeno miješanje.
4.
U hladnu kremu dodajte izrađeni maslac i dobro izmiješajte.
5.
Na ohlađeni biskvit stavite kremu, rasporedite banane narezane na kolutiće i premažite šlag pjenom pripremljenom prema uputi na vrećici.
Posluživanje:
Dobro rashlađeni kolač prije posluživanja narežite na kocke.
Savjet:
Banane obvezno nakapajte limunovim sokom da ne potamne.
Početna Stranica
» Kocke s bananama
Kocke s bananama
Objavljeno 04:03:00 |  u Torte
Like i podijelite recept
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.
