Gumenko sa biskvitom

Objavljeno  03:07:00  |  u  Torte





Sastojci:

Kore:
250 g oštrog brašna Podravka
2 dl šećera
2 žlice kakao u prahu Dolcela
4 žlice pekmeza
3 žlice ulja
500 ml mlijeka
2 Praška za pecivo Docela
2 vanilin šećera Dolcela
Biskvit:
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice ulja
8 žlica brašna
1 prašak za pecivo Dolcela
Krema:
7 dl mlijeka
200 g šećera
9 žlica brašna
250 g margarina
1 Vanilin šećer Dolcela
malo ruma
Glazura:
100 g čokolade
2-3 žlice ulja



Priprema:

1.
Prvo skuhati kremu. Odvojiti malo mlijeka, a ostatak zakuhati sa šećerom. Kada mlijeko zakuha dodati izmućeno brašno sa ostatkom mlijeka i skuhati kremu. Kremu ohladiti i dodati u izrađeni margarin. Na kraju dodati vanilin šećer i rum. Kremu podijeliti na dva dijela.
2.
Za kore dodati sve sastojke i izmiksati. Smijesu podijeliti na dva dijela. Kore peći na papiru za pečenje u zagrijanu pećnicu na 180 C. Čačkalicom provjeriti dali su  pečene kore. Ja sve kore i biskvite provjeravam sa čačkalicom. Kore ostaviti da se ohlade.
3.
Za biskvit izmiksati jaja sa šećerom da bude pjenasto. Dodati ulje i brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Sve lagano izmiješati i peći biskvit na 180 C. Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi.
4.
Filovati kolač: kora, krema, biskvit, drugi dio kreme i druga kora. Po želji može se ukrasiti sa otopljenom čokoladom.

Posluživanje:

Kolač ohladiti i rezati na željenu veličinu.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top