Sastojci:
Kore:
250 g oštrog brašna Podravka
2 dl šećera
2 žlice kakao u prahu Dolcela
4 žlice pekmeza
3 žlice ulja
500 ml mlijeka
2 Praška za pecivo Docela
2 vanilin šećera Dolcela
Biskvit:
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice ulja
8 žlica brašna
1 prašak za pecivo Dolcela
Krema:
7 dl mlijeka
200 g šećera
9 žlica brašna
250 g margarina
1 Vanilin šećer Dolcela
malo ruma
Glazura:
100 g čokolade
2-3 žlice ulja
Priprema:
1.
Prvo skuhati kremu. Odvojiti malo mlijeka, a ostatak zakuhati sa šećerom. Kada mlijeko zakuha dodati izmućeno brašno sa ostatkom mlijeka i skuhati kremu. Kremu ohladiti i dodati u izrađeni margarin. Na kraju dodati vanilin šećer i rum. Kremu podijeliti na dva dijela.
2.
Za kore dodati sve sastojke i izmiksati. Smijesu podijeliti na dva dijela. Kore peći na papiru za pečenje u zagrijanu pećnicu na 180 C. Čačkalicom provjeriti dali su pečene kore. Ja sve kore i biskvite provjeravam sa čačkalicom. Kore ostaviti da se ohlade.
3.
Za biskvit izmiksati jaja sa šećerom da bude pjenasto. Dodati ulje i brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Sve lagano izmiješati i peći biskvit na 180 C. Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi.
4.
Filovati kolač: kora, krema, biskvit, drugi dio kreme i druga kora. Po želji može se ukrasiti sa otopljenom čokoladom.
Posluživanje:
Kolač ohladiti i rezati na željenu veličinu.
Početna Stranica
» Gumenko sa biskvitom
Gumenko sa biskvitom
Objavljeno 03:07:00 |  u Torte
Like i podijelite recept
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.
