Sastojci:
Za biskvit:
6 jaja
80 g šećera
6 žlica tople vode
80 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
1 Prašak za pecivo Dolcela
20 g Kakaa u prahu Dolcela
Za kremu:
1 l mlijeka
100 g Gussnela Dolcela
30 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
250 g maslaca
250 g šećera u prahu
Za čokoladnu glazuru:
250 g čokolade
150 g maslaca
Priprema:
1.
Za pripremu ove slastice potrebne su dvije biskvitne podloge, a morate ih pripremiti svaku zasebno. Pripremit ćete ih na sljedeći način: 3 jaja i 40 g šećera pjenasto miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.
2.
Nakon toga pomiješajte 40 g brašna, 10 g kakaa i pola vrećice praška za pecivo i lagano umiješajte u mješavinu jaja i šećera.
3.
Odmah dodajte tri žlice tople vode, smjesu lagano izmiješajte i izlijte na pleh obložen pek papirom (vel. 30×40 cm). Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 10 minuta.
4.
Pečeni biskvit malo ohladite i maknite pek papir. Drugu biskvitnu podlogu pripremite od preostalih namirnica na isti način.
5.
Dio hladnog mlijeka (oko 150 ml) pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i Gussnelom, a ostatak mlijeka zagrijte.
6.
Kad mlijeko zakipi, umiješajte pripremljenu mješavinu i uz stalno miješanje kuhajte 2-3 minute. Kremu ohladite, a zatim dodajte maslac koji ste prethodno pjenasto izradili sa šećerom u prahu.
7.
Za glazuru maslac zagrijte da zakipi, maknite potom s vatre, umiješajte čokoladu i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
8.
Na pripremljenu biskvitnu podlogu nanesite pola količine pripremljene kreme, na to izlijte pola količine pripremljene glazure, stavite drugu koru, ostatak kreme i prelijte preostalom glazurom.
Posluživanje:
Kolač dobro ohladite i poslužite.
Savjet:
Prije nego narežete kolač, držite ga na sobnoj temperaturi 15 minuta da glazura ne bi pucala.
Početna Stranica
» Crno-bijeli kolač
Crno-bijeli kolač
Objavljeno 04:10:00 |  u Torte
Like i podijelite recept
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.
