Burger

Objavljeno  01:18:00  |  u  Slana jela





Sastojci:

800 do 1000 g mesa
krupna morska sol
Šareni papar u zrnu Podravka
4 peciva po izboru
2 ljubicasta luka
1 zlicica meda
Senf estragon Podravka
sriracha
majoneza
Ketchupa blagog Podravka
rajcica
Kiselih krastavca Podravka
gorgonzola
mladi spinat
slanina



Priprema:

1.
Od mesa cemo oblikovati cetiri burgera, stavit cemo ih na tanjur, prekriti prozirnom folijom te izvaditi 10 do 15 minuta prije pecenja.
2.
Ljubicasti luk cemo narezati na polumjesece, stavit cemo ga na maslinovo ulje skupa sa zlicom meda kako bi se karamelizirao, luk cemo karamelizirati oko cetrdeset minuta na niskoj temperaturi.
3.
Od majoneze, malo ketchupa, srirache i zlicice senfa napravit cemo umak, omjer odredite prema vasem ukusu.
4.
Slaninu cemo isprziti dok ne bude potpuno hrskava, izrezite ju na tanke trake te ju stavite na visoku temperaturu u pecnicu.
5.
Burgere cemo zaciniti solju i paprom te cemo ih premazati maslinovim uljem. Peci cemo ih na grillu ili tavi za cije se dno namirnice ne lijepe. Prije pecenja burgera tavu cemo dobro zagrijati. O vama ovisi koliko dugo cete ih peci.
6.
Pecivo cemo prerezati po pola te cemo donji dio namazati umakom a ostale namirnice cemo sloziti kako zelimo.

Posluživanje:

Uz burger popijte kvalitetno pivo, dobar tek!

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top