Sastojci za 5 osoba:
3 žlice suncokretovog ulja
1 luk
1 mrkva
500gr mljevenog mješanog mesa
1 žlica sjeckanog peršina
1 l temeljca (goveđeg najbolje)
2 dcl pasirane rajčice
2 češnja češnjaka
1 žlica vegete
sol i papar
začinska paprika
1 manji lovorov list
Priprema:
1.
Nasjeckati mrkvicu na kolutove, persin usitniti i luk nasjeckati na kockice. Meso napacamo vegetom, začinskom paprikom i peršinom. Dobro promješamo.
2.
Na 3 žlice suncokretova ulja popržiti nasjeckani luk
3.
Nakon sto luk postakli dodati mrkvu i malo posoliti. Sve skupa dinstati dok mrkvica malo ne omekša
4.
Na mrkvu i luk dodamo začinjeno meso i mješamo kako bi se što više raspalo i dok se sve ne popeče.
5.
Dodajtemo temeljca kako bi se sve popržilo.
6.
Kada se sve raspalo i popržilo, dodamo ostatak temeljca i pasiranu rajčicu, Dodamo soli i papra, lovorov list i sjeckani češnjak te uz povremeno mješanje kuhamo 45min.
Posluživanje:
Poslužim sa tjesteninom i parmezanom.
Početna Stranica
» Bolonjez
Bolonjez
Objavljeno 03:46:00 |  u Slana jela
Like i podijelite recept
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.
