BANKO KOCKE

Objavljeno  05:31:00  |  u  Torte



Sastojci:

PODLOGA: 150 g petit keksi
100 g kokos brašna
100 g margarina
100 ml vode
100 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
1 Limun šećer Dolcela
KREMA: 1 Puding vanilin Dolcela
500 ml mlijeka
2 žlice šećera
1 jaje
1 žlica Gussnela Podravka
500 ml vrhnja za šlag
2 kremfixa
4 žlice kokosa
2 banane
GLAZURA: 150 g čokolade za kuhanje
50 g margarina
1 žlica mlijeka


Priprema:

1.
PODLOGA: Vodu staviti u dublju posudu te joj dodati šećer, vanilin šećer i limun šećer( ili koricu limuna) te staviti da prokuha. Maknuti sa vatre.
Petit kekse usitniti štapnim mikserom te im dodati kokosovo brašno.
U toplu vodu dodati margarin i miješati dok se ne otopi. Zatim dodati mješavinu keksa i kokosa, te dobro promiješati.
Protvan( 20 x30 cm) premazati margarinom i utisniti  mješavinu za podlogu.
KREMA: : 400 ml mlijeka i šećer staviti da prokuhanu. U ostatak mlijeka staviti jaje, gustin i pudigg te dobro promiješati te uliti u prokuhano mlijeko i skuhati gustu kremu. Kremu dobro ohladiti.
U duboku posudu uliti vrhnje za šlag, miksati te dodati kremfikse i napraviti šlag(ne čvrst).
U šlag dodati kuhani puding i 4 žlice kokosa te dobro izmiksati.
Ako krema bude prečvrsta dodati malo mlijeka i izmiksati.
Pola kreme staviti na podlogu.
Banane narezati na kolutiće, a sastojke za glazuru otopiti na pari.
Kolutiće staviti u posudu te im dodati četiri žlice rastopljene čokolade i tri žlice kokosa pa ih lagano izmiješati.
Banane poredati po polovini kreme u protvanu. Zatim staviti drugu polovinu kreme i kolač ukrasii ostatkom glazure.


Posluživanje:

kolač dobro ohladiti prije posluživanja.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top