Torta sa jagodama

Objavljeno  10:00:00  |  u  Torte




Sastojci

KORA!
6 jaja
150g secera
vanilin secer
kora od limuna, sol
160g brasna
40g rastopljenog maslaca
maslac i brasno za kalup

FIL!
750ml slatkog vrhnja
500g jagoda
1 vanilin secer
1 slagfix
marmelada od jagoda
80g badema u listićima.



Priprema
1.
Kora!
Jaja mutiti nad parom od prilike na (50°C) i dodati sol, secer i vanilin secer. Mutiti u cvrstu pijenastu smjesu.
Skiniti sa pare i mutiti jos 5 minuta (20°C)
2.
U smjesu dodati limun i brasno. Za kraj dodati rastopljen maslac.
3.
Kalup za tortu premazati maslacem i posuti brasnom. Smjesu izliti u kalup i peci od prilike 45 - 50 min na 170°C.
4.
Fil!
Bademe u tavi na srednjoj temperaturi proprziti.
4 Jagode ostaviti za dekoraciu a ostale izrezati na sitno .
5.
Slatko vrhnje mutiti 1-2 minute, dodati slagfix i mutiti jos 2 minute.
U izrezane jagode dodati vanilin secer, 1 kasiku marmelade i 1/3 slaga.
6.
Koru izrezati na tri jednaka dijela i premazat sa marmeladom i filom. Tortu oblikovat sa slagom.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top