Sastojci:
500 ml. Vrhnje za slag
200 gr. secera
1 kesica zelatina u prahu sa ukusom jagode
1 zlica ekstrata od vanile
3 zlice hladne vode
jos:
umak od jagoda
Priprema
1.
U serpicu u kojoj ce te kuhati,stavite vrhnje,secer i ekstrata od vanile.
Stavite serpicu na tihij vatri neka se zagreva.
2.
Za to vreme,u jednu zdelicu ili casicu stavite zelatine sa 3 zlice hladne vode,te promesajte.
3.
Kada vrhnje se zagreje (pazite nesme da kljuca),dodajte otopljeni zelatin,te ponovo mesajte jos par sekundi.
4.
Maknite sa vatre,te pripremite posudice u kojoj ce vam se hladiti desert.
5.
Izlijte u posudice,ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi,potom u hladnjak najbolje preko noci.
6.
Naredni dan,sa vrelim nozem predzite ivice posude,te staviti na tanjr za serviranje.Ovo vam pisem jer kod mene je tesko izlazila iz posudice,ali ostalo mi zadnji tanjiric od deserta,pa je takav kakav je.
Po povrsini obilato polijte sa umakom od jagoda,te ukraite sa jednom svezom jagodicom.
Posluzite i uzivajte u okusu.
7.
Prijatno!
Početna Stranica
» Pana cotta sa ukusom jagode
Pana cotta sa ukusom jagode
Objavljeno 02:48:00 |  u Ostali deserti
Like i podijelite recept
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.
