
SASTOJCI
Biskvit
• 6 jaja
• 6 žlica šećera u prahu
• 4 žlice glatkog brašna
• 2 žlice kakao praha
Krema
• 250 g maslaca
• 500 g kesten pirea
• 150 g šećera u prahu
• ruma po želji
Glazura od čokolade
• 200 g čokolade
• 1 dL slatkog vrhnja.
PRIPREMA
Biskvit
Umutiti pjenasto žumanjke sa 6 žlica šećera u prahu. Dodati brašno i kakao prah, dobro izmješati. Izmiksati posebno bjelanjke u čvrsti snijeg i rahlo kuhačom podmiješati u smjesu sa žumanjcima. Razmazati na papir u većem plehu i peći 10-15 minuta na 180°C. Vruće zajedno s papirom zarolati u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.
Krema
Maslac pjenasto izmješati sa šećerom u prahu. Ako imate kesten pire koji je već zaslađen, smanjite količinu šećera na pola. U razrađeni maslac umiksati kesten pire i ruma po želji.
Slaganje rolade
Biskvit pažljivo odmotati i jednolično premazati kremom od kesten pirea. Pažljivo odstranite papir dok rolate kolač u roladu. Premažite glazurom od čokolade i stavite prije posluživanja u hladnjak da se poveže.
Glazura od čokolade
Na laganoj vatri otopiti čokoladu sa slatkim vrhnjem. Još vruće premazati po roladi.
Početna Stranica
» MARCIPAN-NUTELLA ROLAT GOTOV ZA 20 MINUTA
MARCIPAN-NUTELLA ROLAT GOTOV ZA 20 MINUTA
Objavljeno 01:37:00 |  u Ostali deserti
Like i podijelite recept
About Naveed Iqbal
Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.
