Bounty kolac

Objavljeno  02:32:00  |  u  Torte




Sastojci za 12 osoba:

Kora:

11 Bjelanjaka
200 g Secera
125 g Kokosa mljevenog
Soli kroz prste

Krema:

11 Zumanjaka
150 g Secera
300 g Tamne cokolade
300 g Putera,sobna temperatura
60 ml Mlijeka

Sirup:

200 ml Kokosovog mlijeka

Ganache:

150 ml Slatkog vrhnja
180 g Tamne cokolade


Priprema:

1.
Zagrijati rernu na 180C (350F).Umutiti bjelanca s malo soli. Polako dodavati secer dok sve ne potrosite. Kad ste dobili cvrsti snijeg od bjelanaca rucno umjesati kokos. Istresti u tepsiju od 38x32 cm oblozenu pek-papirom i susiti u rerni na 150 C (300F) oko 20-30 minuta zavisno od jacine rerne. Kad se kora ispekla isjeci na tri jednaka dijela.
2.
Staviti vodu da provrije pa preko staviti zdjelu u koju cete umutiti zumanca sa secerom i mjesajuci kuhati dok nedobijete guscu kremu,a  krema postane bljeda. Kad vam postane gusca dodati cokoladu i mlijeko i umutiti kremu.Ostaviti da se potpuno ohladi krema.
3.
Umutiti puter pa dodati ohladenu kremu i ujednaciti smjesu. Kremu rasporediti na 3 jednaka dijela,za kore i preko kolaca.
4.
Koru premazati s kokosovim mlijekom pa premazati kremom. Tako ponoviti sa ostalim korama.
5.
Kolac mozete premazati sa ostakom kreme i posuti kokosom ili ga preliti jos sa ganache i ukrasiti bademom i kokosom.
Ganache:
Zagrijati vrhnje pa dodati cokoladu.Izmjesati da se cokolada istopi i onda preliti preko kolaca. Opcija je na vama ja volim kad prelijem preko kreme ganache od cokolade. Isto tako ja ga izrezem na kocke i prelijem ganache.



Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top