Sastojci:
Tijesto:
6 bjelanjaka
15dg šećera
20dg badema
2dg prezla
malo ruma
pola praška za pecivo
Krema:
6 žutanjaka
20dg šećera
2 pudinga od vanilije
vanilin šećer
7dl mlijeka
25dg margarina
5dg čokolade
petit keksi
1dl mlijeka
malo ruma
vrhnje za šlag
Priprema:
Od bjelanjka, šećera, badema, prezla, ruma, pecilnog praha i kakaa izradi tijesto i ispeci.
Žutanjke, šećer, pudinge od vanilije pomiješaj sa malo mlijeka i ukuhaj u ostatak kipućeg mlijeka. Kada se ta smjesa ohladi u nju dodaj izrađeni margarin sa vanilijom. Smjesu prepolovi u dva dijela i u jedan dodati rastopljenu čokoladu.
Kekse umoći u mlijeko s rumom i slaži ih između dvije kreme.
Od slatkog vrhnja istuci čvrsti šlag.
Slagati: Tijesto, crna krema, keksi, žuta krema, šlag.

About
