Torta od banane i čokolade

Objavljeno  02:47:00  |  u  Torte


Sastojci
Beze kora
  • 9 komada bjelanjaka
  • 300 grama šečera
  • 1 žlica jabučnog octa

Krema
  • 1 litra mlijeka
  • 3 pudinga okusa čokolade
  • 3 manje žlice gustina
  • 100 grama čokolade za kuhanje
  • 100 grama mliječne čokolade
  • 250 ml tučenog slatkog vrhnja
  • 100 grama margarina
  • 1 miksana banana
  • 1 vrečica instant želatine
  • 9 komada žutanjaka
  • banane,slatko vrhnje za ukrašavanje


Priprema

Istucite čvrsti,čvrsti snijeg o bjelanjaka, te postepeno dodavajte šečer i tucite još dokle god ne dobijete sjajnu čvrstu bijelu masu; na kraju dodajte jednu žlicu octa;smjesu izlite u kalup za torte promjera 28 cm čije dno ste obložili papirom za pečenje i lagano nauljili; Sušite u zagrijanoj pečnici na 150 stupnjeva 70 minuta; Stranice kore odvojite nožem od kalupa i koru preokrenite na tanjur na kojem čete završavati tortu

za vrijeme dok se kora peče, pripremite kremu i to na način da odvojite malo mlijeka od jedne litre i pomiješate jaja, puding, i malo šečera te sve ukuhate u kipuče mlijeko koje ste sklonili sa štednjaka;Kad je krema gusta dodajte obje vrste čokolade i rastopite ih u kremi, te sve dobro izradite mikserom i na kraju dodajte margarin u još toplu kremu;kremu ohladite i dodajte tučeno slatko vrhnje koje ste istkli sa instant želatinom(može i obična želatina, jedna vrečica ali nju morate prethodno namakati pa topiti mi hladiti tako da je jednostavnije radi sa ovom želatinom instant);
Spojite slatko vrhnje i ohlađenu kremu, te u to umiješajte jednu izmiksanu bananu.

Oko kore postavite rastezljivi obruč za tortu (Krema je dosta lagana pa se hoće razlijevati prije nego sse stegne nakon što odstoji);na koru izlijte polovinu kreme, poslažite cijele banane prateči kružnicu, pokapajte banane sa malo limunovog soka kako ne bi pocrnile te ih prekrijte ostatkom kreme;Ostavite toru preko noći u frižideru, a prije posluživanja odstranite obruč,premažite ju tučenim slatkim vrhnjem i ukrasite po želji.

Posluživanje
Ovo je torta koja ima okus sladoleda od banane,i obavezno se mora čuvati u frižideru i posluživati jako hladna

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top