Sastojci
Beze kora
- 9 komada bjelanjaka
- 300 grama šečera
- 1 žlica jabučnog octa
- 1 litra mlijeka
- 3 pudinga okusa čokolade
- 3 manje žlice gustina
- 100 grama čokolade za kuhanje
- 100 grama mliječne čokolade
- 250 ml tučenog slatkog vrhnja
- 100 grama margarina
- 1 miksana banana
- 1 vrečica instant želatine
- 9 komada žutanjaka
- banane,slatko vrhnje za ukrašavanje
Priprema
Istucite čvrsti,čvrsti snijeg o bjelanjaka, te postepeno dodavajte šečer i tucite još dokle god ne dobijete sjajnu čvrstu bijelu masu; na kraju dodajte jednu žlicu octa;smjesu izlite u kalup za torte promjera 28 cm čije dno ste obložili papirom za pečenje i lagano nauljili; Sušite u zagrijanoj pečnici na 150 stupnjeva 70 minuta; Stranice kore odvojite nožem od kalupa i koru preokrenite na tanjur na kojem čete završavati tortu
za vrijeme dok se kora peče, pripremite kremu i to na način da odvojite malo mlijeka od jedne litre i pomiješate jaja, puding, i malo šečera te sve ukuhate u kipuče mlijeko koje ste sklonili sa štednjaka;Kad je krema gusta dodajte obje vrste čokolade i rastopite ih u kremi, te sve dobro izradite mikserom i na kraju dodajte margarin u još toplu kremu;kremu ohladite i dodajte tučeno slatko vrhnje koje ste istkli sa instant želatinom(može i obična želatina, jedna vrečica ali nju morate prethodno namakati pa topiti mi hladiti tako da je jednostavnije radi sa ovom želatinom instant);
Spojite slatko vrhnje i ohlađenu kremu, te u to umiješajte jednu izmiksanu bananu.
Oko kore postavite rastezljivi obruč za tortu (Krema je dosta lagana pa se hoće razlijevati prije nego sse stegne nakon što odstoji);na koru izlijte polovinu kreme, poslažite cijele banane prateči kružnicu, pokapajte banane sa malo limunovog soka kako ne bi pocrnile te ih prekrijte ostatkom kreme;Ostavite toru preko noći u frižideru, a prije posluživanja odstranite obruč,premažite ju tučenim slatkim vrhnjem i ukrasite po želji.
Posluživanje
Ovo je torta koja ima okus sladoleda od banane,i obavezno se mora čuvati u frižideru i posluživati jako hladna