Sastojci
Biskvit
7 bjelanjaka
7 žlica šećera u prahu
7 žlica brašna
prstohvat soli
120 ml mlakog mlijeka
Krema
7 žumanjaka
7 žlica šećera
5 žlica škrobnog brašna
750 ml mlijeka
25 dag margarina
+ NUTELLA
+ ŠLAG ZA UKRAS
Priprema
Bjelanjak i sol izmutiti tako da se dobije čvrsti snijeg. U snijeg od bjelanjaka postepeno dodavati šećer i brašno i sve lagano umiješati. Smjesu za biskvit izliti u kalup promjera približno 24×24 cm. (ja sam pekla u okruglom kalupu)
Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva i peći biskvit 15-ak minuta, tj, dok ne porumeni. Pečeni, još topli biskvit preliti s toplim mlijekom i ostaviti da biskvit skroz upije mlijeko. Biskvit ohladiti.
Od žumanjaka, šećera, gustina i mlijeka skuhati kremu. Nakon što se krema skroz ohladila u nju dodati margarin izrezan na listiće pa kremu dobro promiješati (izmiksati) da bude skroz glatka.
Biskvit premazati nutelom. Kremu premazati preko ohlađenog biskvita. Na kraju umutiti šlag i premazati kolač.
Posluživanje
Prije posluživanja kolač dobro ohladiti (najbolje je ostaviti ga u hladnjaku preko noći).
AUTOR: Andrea