Sastojci 10 osoba
Kora
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera+1kesica vanil
- 5 kašika mlevenog keksa
- 100gr eurokrem (da se namaže kora)
- 5 žumanaca
- 3 pudinga vanile
- 2 kašike gustina
- 16 kašika šećera+2 kesice vanil
- 1l mleka
- 250gr margarina
- 100gr č0kolade
- 100gr šlaga
Priprema
Kora:dobro umutiti belanca i šećer(i vanil šećer) pa dodati keks i lepo izmešati , izliti u obložen papirom pleh(34×20) i peći u zagrejanoj rerni na 180C oko 15min.Gotovu koru staviti na tacnu za tortu i premazati eurokremom.
Fil: od litre mleka uzeti malo da se razmute žumanca,gustin i puding a preostalo staviti sa šećerom da prokuva.Zakuvati u mleko razmućene sastojke i mešajući kuvati dok se zgusne.Umutiti margarin i sjediniti sa ohlađenim filom.Podeliti ga na pola pa u jedan deo dodati otopljenu čokoladu a u drugi 2 kesice vanil šećera.
Staviti preko kore namazane eurokremom prvo žuti fil pa braon i na kraju celu premazati umućenim šlagom i ukrasiti po želji.Prijatno!
Posluživanje
Neka se tortica lepo ohladi u frižideru pre služenja. Pošto ne treba puno vremena oko nje i ne traži neki poseban povod za pravljenje,ja sam je napravila da imamo da se sladimo preko vikenda.