Sastojci:
Biskvit
5 jaja
120 gr šečera
1 vanilin šečer
50 g brašna
40 g kakaa
100 g čokolade za kuhanje
1 prašak za pecivo
150 ml mlijeka
Bijela krema
300 ml mlijeka
1 puding od burbon vanilije
1 vanilin šećer
75 g šećera
175 ml vrhnja za šlag
Tamna krema
300 ml mlijeka
1 puding nougate
1 vanilin šećer
75 g šečera
175 ml vrhnja za šlag
čokoladni premaz
100 g čokolade za kuhanje
150 ml vrhnja za šlag
petit keksi
Priprema:
Prvo napravi kreme
Skuhaj mlijeko i u njega dodaj već propremljen prah u kojeg ste dodali šečer i v.šečer,te ga malo pomješali sa mlijekom.Tako kuhaj i tamnu kremu.
Odvoji ih u posebne posude i ostavi da se malo ohlade na sobnoj temperaturi a zatim stavi u zamrzivač.Pazi da se nesmrzne.
Zatim skuhaj čokoladni premaz.
Vrhnje kuhaj do vrenja-skloni sa vatre i umješaj čokoladu nakidanu na kocke.Mješaj dok se ne otopi.I to ohladi na sobnoj temperaturi a zatim u zamrzivač.
Pazite da tokom pripreme vodite računa o hladnoći krema.Kad ste sigurni da su se stisnule sve 3 izvadite ih i prebacite u frižider
Sada napravite biskvit.
jaja,v.šečer i šečer pjenasto izmješajte zatim dodajte otopljenu čokoladu i dobro izradi.
Dodaj brašno u kojeg ste umješali kakao,prašak za pecivo i na kraju doljevaj mlijeko.
Stavi u namazan pleh i peci na 180 oko 15 minuta
Sada u svaku kremu (bijelu i tamnu) dodaj izrađeno vrhnje za šlag.
Na donju koru mažite bjelu kremu,te poslažite petit keks prije toga umočen malo u kavu,zatim mažite tamnu kremu i na njega stavite biskvit.
Premažite čokoladnom kremom koju ste prije toga razradili sa mikserom.
AUTOR:Marusha