Sastojci
42 dag prosijanog oštrog brašna
10 dag šećera
15 dag margarina ili maslaca
2 žutanjka
1 cijelo jaje
4 žlice vrhnja
1 pecilni prašak
1kg svježih ili zamrznutih višanja
10 dag šećera
5 dag mljevenih oraha
malo krušnih mrvica
Priprema
U prosijano brašno dodajte pecilni prašak. Razmrvite margarin s brašnom i dodajte šećer, žumanjke, jaje i vrhnje. Zamijesite glatko tijesto i zamotajte u prozirnu foliju. Ostavite pola sata u hladnjaku. Nakon toga podijelite na dva dijela. Razvaljajte prvi dio. Ja to radim između dva papira za pečenje. Zajedno s papirom stavite u protvan. Na tijesto posipajte malo krušnih mrvica. Zatim stavite kilogram odmrznutih i ocijeđenih višanja. Po njima posipajte šećer i orahe. Gore stavite drugi dio tijesta. Na nekoliko mjesta izbodite vilicom i premažite s malo vrhnja. Stavite peći na 180 do 200 stupnjeva.
AUTOR:Ljubica