Sastojci
2 jaja
3 kasike meda, doobro pune :)
1 dcl ulja
300 - 350 gr brasna pomesanog sa praskom za pecivo ( jedna kesica)
1 limun , rendana korica
200 gr secera za testo
fil
250 gr secera
3 dcl mleka
3 kasike brasna
3 kasike griza
150 gr margarina
2 kesice vanilin secera
100 gr slaga u prahu, ili ulupana slatka pavlaka, 4 do 5 dcl
100gr cokolade za glazuru
Priprema
Umutiti jaja sa secerom, dodati med i ulje, pa zagrejati na srednjoj temperaturi, ali da masa ne provri
Usuti brasno, skloniti sa vatre i umestiti glatko, elasticno testo.Dodati limunovu koricu.
Od ove mase razvuci 6 korica, testo je izuzetno lepo i lako se razvlaci, i peci par minuta, dok blago ne pozute, Ja sam pekla u obicnoj tepsiji, samo jednom podmazanoj i posutoj brasnom, dakle ne na poledjini.
Nijedna korica nije pukla, predivne su.
Dok se korice hlade, napraviti fil. Staviti secer u serpu sa debljim dnom i istopiti ga da se dobije karamel.
Dodati margarin, pa odmah zatim i brasno i griz, i sve zaliti mlekom. mesati na vatri dok se ne zgusne kao puding.
Svaku koricu osim jedne koja ce ici na vrh , namazati karamel-kremom, jos vrucim
Umutiti slag sa vodom ili mlekom.
Preko karamela namazati slag i sloziti pitu.na vrhu treba da bude nenamazana korica.
Pritisnuti pitu nekim tezim predmetom, ja sam styavila tepsiju u kojoj je bila tegla meda :) i ostaviti u frizideru 2 sata
Izvaditi pitu, poravnati ( odrezati) ivice, da ima lep oblik, i preliti glazurom od cokolade rastopljene sa malo ulja.
Posluživanje
Najbolje je da pita prenoci pre sluzenja u frizideru. izuzetno je mekana i ukusna, topi se... zaista divna poslastica.