Medena karamel pita sa slagom

Objavljeno  18:46:00  |  u  Ostali deserti



Sastojci

2 jaja
3 kasike meda, doobro pune :)
1 dcl ulja
300 - 350 gr brasna pomesanog sa praskom za pecivo ( jedna kesica)
1 limun , rendana korica
200 gr secera za testo

fil
250 gr secera
3 dcl mleka
3 kasike brasna
3 kasike griza
150 gr margarina
2 kesice vanilin secera
100 gr slaga u prahu, ili ulupana slatka pavlaka, 4 do 5 dcl
100gr cokolade za glazuru


Priprema

Umutiti jaja sa secerom, dodati med i ulje, pa zagrejati na srednjoj temperaturi, ali da masa ne provri

Usuti brasno, skloniti sa vatre i umestiti glatko, elasticno testo.Dodati limunovu koricu.

Od ove mase razvuci 6 korica, testo je izuzetno lepo i lako se razvlaci, i peci par minuta, dok blago ne pozute, Ja sam pekla u obicnoj tepsiji, samo jednom podmazanoj i posutoj brasnom, dakle ne na poledjini.
Nijedna korica nije pukla, predivne su.

Dok se korice hlade, napraviti fil. Staviti secer u serpu sa debljim dnom i istopiti ga da se dobije karamel.

Dodati margarin, pa odmah zatim i brasno i griz, i sve zaliti mlekom. mesati na vatri dok se ne zgusne kao puding.

Svaku koricu osim jedne koja ce ici na vrh , namazati karamel-kremom, jos vrucim

Umutiti slag sa vodom ili mlekom.

Preko karamela namazati slag i sloziti pitu.na vrhu treba da bude nenamazana korica.

Pritisnuti pitu nekim tezim predmetom, ja sam styavila tepsiju u kojoj je bila tegla meda :) i ostaviti u frizideru 2 sata

Izvaditi pitu, poravnati ( odrezati) ivice, da ima lep oblik, i preliti glazurom od cokolade rastopljene sa malo ulja.

Posluživanje
Najbolje je da pita prenoci pre sluzenja u frizideru. izuzetno je mekana i ukusna, topi se... zaista divna poslastica.


Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top