Sastojci:
Biskvit
4 jaja
3 zlice brasna
3 zlice secera
3 zlice kakaa ili cokolade u prahu
1 zlica ili kesica praska za pecivo
Krema
2 jaja
2 zlice brasna
125 ml mlijeka
5 zlica secera
100 g margarina
2 banane
1 limun
Priprema:
Prvo odvojite zumanjke od bjelanjaka. Zumanjke pjenasto izmjesati sa secerom, a bjelanjke istuci u cvrst snijeg. Smjese ujediniti. Dodati kakao, brasno i zatim prasak za pecivo. Biskvi je spreman za pecenje u maloj tepsiji, 20ak minuta na temperaturi od 180 stupnjeva.
Dok se biskvit pece, staviti kuhati mlijeko i secer. Kada prokuha, dodajte izmiksana jaja i brasno. (kao puding) Mijesajte jos malo dok ne prokuha i stavite da se hladi.
Kada se ohladi, kremi dodajte omeksali margarin. Biskvit prepoloviti. Na donji biskvit prvo namazati tanki sloj kreme, zatim kolutice banana poredati tako da pokriju biskvit.
Na banane iscijedite sok od limuna da ne pocrnu. Zatim opet stavite kremu pa banane i zatim zadnji biskvit. (Mozete ostaviti malo kreme kako bi se zadnji biskvit bolje zalijepio na banane. )
Po zelji dodati slag ili cokoladne mrvice. Dobar tek!!!