Sastojci
Biskvit
150 g maslaca
150 g šećera
malo soli i ribane korice limuna
1 kesica vanilin šećera
4 jaja
110 g brašna
5 kašika mleka
170 g mlevenog maka
Krema
2 dl mleka
100 g šećera
100 g mlevenih oraha ili lešnika
120 g mlevenog keksa (plazma)
čašica ruma
1/2 kesice vaanilin šećera
170 g maslaca
100 g marmelade od kajsija
Priprema
Omekšali maslac penasto umutiti sa polovinom šećera, solju i vanilin šećerom, postepeno dodavati jedno po jedno žumance i dalje mešajući. Od belanaca i preostalog šećera umutiti čvrst sneg te ga dodati masi od žumanaca. Smesi potom postepeno naizmenice dodavati brašno, mak, mleko i ribanu koricu limuna. Peći u plehu onloženom pak papirom na 180C 30 minuta. Koru ohladiti pa je preseci na dva tanja lista.
Mleko zakuvati sa šećerom, umešati orahe i keks, rum i vanilin šećer. Kuvati dok ne poprimi gustoću pudinga, a po potrebi dodati ili mleko ili keks. Čim se masa ohladi umešati u nju mlaki maslac.
Oba lista testa premažite marmeladom od kajsija pa donji list namazati sa 2/3 kreme, poklopiti drugom polovinom testa, premažite preostalom kremom i pospite makom.