Sastojci
Tijesto
10 dag maslaca
8 dag šećera
1 vanilin šećer
4 žumanjka
10 dag brašna
pola vrećice praška za pecivo
4 bjelanjka
Krema od višanja
300 g višanja
5 dl soka od višanja
6 žlica vode
4 žlice gustina
15 dag šećera
Bijeli biskvit
5 bjelanjaka
20 dag šećera
2 žlice ulja
6 žlica brašna
pola vrećice praška za pecivo
Žuta krema
0,5 l mlijeka
3 žlice brašna
3 žlice gustina
5 žlica šećera
5 žumanjaka
2 vanilin šećera
250 g maslaca
Priprema
Od svih sastojaka napravite tijesto tako da ih postepeno miješate i dodajete jedan po jedan, a na kraju čvrst snijeg od bjelanjaka.
Na napola pećeno i malo ohlađeno tijesto dodajte kremu od višanja.
Sok i vodu pomiješajte, odvojite 6 žlica tekućine pa u nju dodajte gostin i šećer.Ostatak tekućine zakuhajte pa dodajte i kuhajte 3 minute uz stalno miješanje. Dodajte očišćene višnjre i prelijte preko tijesta.
Na višnje prelijte bijeli biskvit od bjelanjaka i šećera uz postepeno dodavanje ulja, brašna i praška za pecivo.
Kolač pecite, ohladite i premažite žutom kremom.
Brašno, gustin, šećer, žumanjke i vanilin šećer razmutite s malo hladnog mlijeka pa zakuhajte u ostatak mlijeka pa kuhajte oko 5 minuta.
Posebno izradite maslac i dodajte u ohlađenu kremu.Premažite kolač dobro ga ohladite i prelijte čokoladnom glazurom ili naribajte čokoladu ili posipajte čokoladnim mrvicama.
Posluživanje
Možda vam se čini da ima puno posla oko pripreme ovog kolača, ali kad ga probate neće vam biti žao, jer je preukusan.