Sastojci:
Kora:
200 g sjeckanih lješnjaka
8 bjelanjaka
20 žlica šećera
1 žlica jabučnog ili alkoholnog octa
100 g nutelle ili nekog čokoladnog namaza
Krema:
1,5 l mlijeka
10 žlica brašna
8 žutanjaka
10 žlica šećera
1 vrećica pudinga od vanilije
250 g margarina
2 vanilija šećera
100 g čokolade za kuhanje
Premaz:
100 g čokolade za kuhanje
80 g margarina
5 žlica mlijeka
4 šlag pjene
Priprema:
Kora:
Izraditi snijeg od bjelanjaka, dodati šećer i ocat. Na pek papir rasporediti lješnjake, lopaticom pažljivo stavljati smjesu od bjelanjaka, lagano poravnati i peći (sušiti) 1h na 170°. Izvaditi iz pekare, lješnjake okrenuti gore i premazati nutellom.
Krema:
Skuhati kremu od mlijeka, šećera, žutanjaka, brašna i pudinga. U hladno dodati izrađeni margarin s vanilja šećerom. Podijeliti na dva dijela, u jedan dio dodati otopljenu čokoladu za kuhanje. Na koru naizmjenice stavljati crne i žute kugle.
Premaz:
Otopiti čokoladu, margarin i mlijeko, te popuniti rupe između kugli od fila. Na vrh staviti šlag pjene.