Sastojci
1 l +3 dl mlijeka
150 gr šećera
200 gr griza
100 gr mliječne čokolade
5 dl slatke pavlake
250 gr putera
300 gr petit keksa
2 vanil šećera
Priprema
U šerpu sipati 1 l mlijeka, dodati šećer, vanil šećer i izlomljenu mliječnu čokoladu pa kuvati dok ne proključa. Potom dodati griz i nastaviti sa kuvanjem na umjerenoj temperaturi mješajući sve vrjeme dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
Kuvani griz ostaviti da se ohladi, zatim dodati puter i umutit mikserom.
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
Petit keks umakat u mlijeko i njime prekriti dno tepsije, premazati sa pola pripremljenog fila a potom nanijeti pola šlaga od slatke pavlake.
Isti postupak ponoviti još jednom kako bi se utrošio pripremljen materijal.
Kolač ostaviti da se stegne, isjeći na kocke i ukrasiti po želji.