Sastojci
kora
3 veca jajeta
3 kasike secera
3 kasike brasna
na vrh noza prasak za pecivo
Fil 1
1/2 l mleka
6 punih kasika brasna
6 kasika secera
125 gr. margarina
Fil 2
1/2l gaziranoh soka od narandze
puding od vanile
4-5 kasika secera
nekoliko keksa
slatka pavlaka
Priprema
Umutiti jaja sa secerom, kada je dobro umuceno dodati brasno i prasak za pecivo i peci.
U posudi pomesati brasno i secer pa ga razmutiti sa malo mleka, preostalo mleko zagrejati kada je vruce dodati masu od brasna i kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne. U hladno dodati margarin i dobro izmutiti.
Na tacni stavite prsten od modle, staviti koru i dobro je natopiti gaziranim sokom od narandze, zatim preliti belim filom i ostaviti u frizider da se malo ohladi. U medjuvremenu pripremiti drugi fil.
U gaziranom soku skuvati puding po uputsvu.Sipati gotov puding odmah preko belog fila i poredjati keks preko pudinga ostavite tortu da se dobro ohladi.
Tortu odozgo filovati umucenom slatkom pavlakom ili slagom.

About
