Sastojci
Biskvit
6 bjelanjaka
10 dkg šećera
1 vanilin šećer
3 žlice mekog brašna
15 dkg mljevenih oraha
3 žlice krušnih mrvica
1 prašak za pecivo
Krema
7 dcl mlijeka
6 žumanjaka
3 vanilin šećera
7-9 žlica ravno šećera
20 gr mljevene želatine /dvije vrećice/
7 žlica vode
1/2 l slatkog vrhnja
1/2 kg kesten pirea
Priprema
Dobro izradite mikserom bjelanjke, dodajte šećer, miksajte da se šećer otopi, lagano umiješajte ostale sastojke.
U namašćenu, brašnom ili mrvicama posutu tepsiju usipajte biskvit, pecite ga na 180C dok porumeni i odvoji se od tepsije.
Ohladite biskvit, ostavite ga u tepsiji jer se kolač filuje u njoj ili ako želite tortu, onda u modli od torte.
Žumanjke izradite sa šećerom i kuhajte u mlijeku dok ne počne ključati /do prvog ključa/. Maknite sa vatre.
Želatinu razmutite sa 7 žlica vode ili po uputi na vrečici. Usipajte u fil, dobro izmješajte.
Stavite hladiti.
U ohlađeni fil / ne smije se stisnuti / dodajte 1/2 l izrađenog slatkog vrhnja.
Smjesu podijelite na 2 dijela, u 1 dio dodajte izrađeni kesten pire, lagano sjedinite, drugi dio je svijetla krema.
Na biskvit stavite kremu od kestena, odozgo svijetlu kremu.
Kolač dobro ohladite, najbolje da ostane u hladnjaku preko noći.
Ukrasite po vašoj želji. Lijepo izgleda i bez ukrasa.
Dobar tek !
AUTOR: Micka