Sastojci
Za biskvit
4 žumanjaka
4 žlice šećera
4 žlice brašna
2 žlice kakaa (razom punih)
1 prašak za pecivo
snijeg od 4 bjelanjaka
Preljev
200 ml mlijeka
100 g šećera
1 kesica arome naranče
Za kremu
900 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
3 žlice oštrog brašna
5 žlica šećera
200 g maslaca
140 g šećera u prahu
Glazura
150 g čokolade za kuhanje
100 g margarina
1 žlica ulja
Priprema
Za biskvit
Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom.
Dodati brašno prosijano s praškom za pecivo i kakao, te rukom umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći na 200ºC oko 15 min.
Vrući biskvit preliti vrućim preljevom.
Za preljev
Prokuhati i vruće preliti po vrućem biskvitu.
Za kremu
Puding, šećer i brašno izmiješati s 2 dcl hladnog mlijeka i ukuhati u 7 dcl kipućeg mlijeka.
Maslac pjenasto stući sa šećerom u prahu i u to umiješati ohlađenu smjesu od pudinga. Kremom premazati ohlađeni biskvit i preliti glazurom.
NAPOMENA:
Dok se hladi povremeno promiješati da se ne napravi kožica.
Za glazuru
Rastopiti čokoladu na pari i umiješati margarin i ulje, te miješati dok se potpuno ne rastopi. Vruće preliti po kolaču.
Posluživanje
Kolač dobro ohladiti prije poluživanja.
Slika, naravno, kad napravim.