Sastojci
Biskvit- 4 jaja
- 3 žlice vruće vode
- 10 dag šećera
- 1 vanilin šećer
- 10 dag brašna
- 1 puna žlica kakaa
- 1 puna žlica praha za capuccino
- 1 žličica praška za pecivo
- 3 dl slatkog vrhnja
- 20 dag tamne čokolade
- 5 dag maslaca*
- 3 dl slatkog vrhnja
- 20 dag mliječne čokolade
- 5 dag maslaca*
- 3 dl slatkog vrhnja
- 20 dag bijele čokolade
- 5 dag maslaca*
- 1,5 dl mlijeka
- 2 žlice instant kakaa (kraš ekspress, nesquick...)
- 1 žličica praha za capuccino
Priprema
Miksati cijela jaja s vodom da se bogato zapjene pa dodati obje vrste šećera i još malo miksati. Ostale suhe sastojke prosijati na ovu smjesu i samo lagano povezati, ne više miksati, mora ostati gusta bogata krema. Uliti u kalup za tortu, peći 25 minuta na 180°C.
Za sve kreme postupak je isti, klasični ganache. Čokoladu razlomiti na kockice i dodati joj nasjeckani maslac, vrhnje zagrijati do vrenja pa preliti preko čokolade i dobro izmiješati da se čokolada do kraja rastopi. Ohladiti u hladnjaku, a kad se stisne smiksati da se dobije fina krema.
Slaganje
Ohlađeni biskvit prerezati na pola. Otopiti kakao i capuccino u mlijeku i time natopiti korice biskvita. Pažljivo mazati kremu na kremu, ja sam slagala tamna čokolada - mliječna - bijela, pazeći da je svaki sloj dobro zaglađen da se kreme međusobno ne pomiješaju. Po želji ostaviti od svake kreme po 2 žlice za ukras, ja sam dodala još i ogradicu od 10 dag tamne čokolade.
Posluživanje
*Može i bez maslaca, ali meni se čini da je ganache ovako kremastiji, iako puno ovisi i o slatkom vrhnju, ovaj put sam koristila ono na biljnoj bazi.
Autor: Ines