Ledene kocke

Objavljeno  03:55:00  |  u  Kolači


Sastojci


Biskvit:
10 bjelanjaka
10 kasika secera
10 kasika mekog brasna

Za preljev:
250-300 ml mlijeka
podosta ruma :)

I krema
1 puding od cokolade
150 g cokolade za kuhanje
1 kasika brasna
1/2 l mlijeka

II krema
1 puding burbon vanilija
1 kasika brasna
1/2 l mlijeka

III krema
10 zumanjaka
10 kasika secera u prahu
250 g maslaca
Ganache krema
300 ml vrhnja za slag
150-200 g cokolade za kuhanje
Slag za premaz (ako zelite)


Priprema

Izmiksajte bijelanjke sa secerom da budu skroz cvrsti te lagano umijesajte brasno.

Stavite peci na 200 stupnjeva dok ne dobije koricu, nekih 15-tak minuta.


Lagano ugrijte mlijeko s rumom te posipajte preko vruceg biskvita.

Ostavite da se ohladi.
Ja sam pekla u srednjoj tepsiji, mojoj srednjoj :)
velicine 39x24 cm


Prvo skuhajte puding od cokolade kojem ste dodali zlicu brasna u pola litre mlijeka.

Cokoladu dodajte u mlijeko da se kuha zajedno s mlijekom, ostali postupak isti ko kod svakog pudinga.

Ostavite da se hladi.


Skuhajte puding od vanilije s kasikom brasna i ostavite ga da se hladi, isto u pola litre mlijeka.


Napomena: 
brasno uvijek dodajte u prasak za puding i secer (znaci pravite isto ko sto pise na uputstvu za puding) s malo mlijeka, tako vam se nece zgrudati kod zakuhavanja!

Izmiksajte zumanjke sa secerom, te dodajte izradjeni i omeksani maslac.


Kad su se kreme ohladile, pola smjese od maslaca i zumanjka dodajte u tamni fil, a pola u svijetli.



Premazite biskvit prvo s tamnim, a onda s svijetlim filom.

Ostavite da se malo ohladi.


Za to vrijeme stavite vrhnje za slag kuhati da pusti prvi kljuc, sklonite s vatre i umijesajte cokoladu.


Ganache prelijte preko cijelog kolaca i stavite da se hladi.

Po zelji mozete cijeli kolac premazati sa slagom!

Napomena:
onaj tko se boji sirovih jaja koje idu u filove, neka fil od zumanjaka prije skuha!



Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top