Sastojci
Kore:
18 bjelanjaka
18 žlica šećera
6 žlica brašna
18 žlica oraha
300 g čokolade za kuhanje
190 g margarina
Fil:
3 dcl mlijeka
18 žumanjaka
1,5 žlica brašna
12 žlica šećera
4 vanilin šećera
150 g šećera u prahu
375 g margarina
Priprema
Kore
Sastojke za koru podijelite na 2 dijela i miksajte na 2 puta (inače će vam bjelanjci pasti dok budete pekli treću i četvrtu)
Bjelanjke miksajte da postanu čvrsti, dodajte šećer, brašno, orase- ispeci od toga 2 kore, i na isti način pripremi još dvije – ukuno se dobiju 4 kore.
Pecite ih u tepsiji ( kao tanki biskvit) na oko 180°C.
Nakon što su kore pećene i ohlađene, svaku koru premažite čokoladom koju ste prethodno rastopili s margarinom.
Fil
Stavite mlijeko da provri, žumanjke mutite sa brašnom i 12 žl. šećera i vanilin šećerom, sjedinite s mlijekom i mutite na pari dok se ne stegne, ohladiti. Margarin mutite s šećerom u prahu, spojite sa ohlađenim filom. Mažite kore sa filom i ukrasite po želji. Ja sam i gornju koru namazala s filom i posula čokoladnim listićima.