Kremasta torta

Objavljeno  22:59:00  |  u  Torte


Sastojci
kora: 
  • 10 belanaca
  • 10 zlica secera
  • 200 gr mlevenih oraha
  • 2 zlice mlevenog keksa

krema: 
  • 1 litra mleka
  • 10 zumanjaka
  • 100 gr secera
  • 3 vrecice pudinga od vanilije
  • 3 zlice brasna ( ili gustina )
  • 150 gr putera ( ili margarina )
  • 200 gr bele cokolade
  • 200 gr mlecne cokolade ( ili tamne )
  • malo prave vanilije
  • 700 ml slatkog vrhnja

Priprema

KORE
Umutite cvrst sneg od belanaca, postepeno dodavajte secer, iskljucite mikser i lagano dodajte  mlevene orahe i keks, sjedinite smesu. Smesu rasporedite u veliki pleh od vase rerne kojeg ste prethodno oblozili papirom za pecenje. Pecite u zagrejanoj pecnici na 180 stepeni nekih 10-15 min ili dok se kora lagano neodvoji od stranica pleha. Kore ohladite i prerezite da dobijete 2 kore.

Za kremu umutite zumanjke sa secerom, dodajte malo mleka, puding i brasno. Umutite smesu bez grudvica. Dodajte ostalo mleko. Lagano kuvajte dok se smesa ne zgusne ( uz mesanje ), uklonite sa vatre i smesu podelite u dva dela. U jedan deo dodajte 200 gr usitnjene bele cokolade a u drugi deo 200 gr usitnjene mlecne cokolade ( nalomljene ), sve dobro izmesajte da se cokolada otopi. Pa dodajte u svaki deo po 75 grama putera ( sobne temperature, na listice ), sjedinite. Kreme skroz ohladite. U ohladjene kreme dodajte po 40 gr slaga od slatkog vrhnja ( umutite slatko vrhnje u slag i odvojte po 40 gr za svaki nadev.

Tortu mozete da filujte po zelji. naprimer: kora, zuta krema, kora, tamna krema, krema od slatkog vrhnja ili kora, zutakrema, tamna krema,slatko vrhnje kora, , tamna krema, zuta krema, ostatak slatkog vrhnja.Redosled rema nije bitan za ukus je je preukusna, vec za izgled.

Savet. 
Kore su veoma socne ( ja prerezem makazama zajedno sa papirom ), prenisite pomocu papira ( papir na kome su se kore pekle ), ostranite pair kad prenesete koru u tacnu ili kada prekrijete korom fil.

Like i podijelite recept

About Naveed Iqbal

Nulla sagittis convallis arcu. Sed sed nunc. Curabitur consequat. Quisque metus enim venenatis fermentum mollis. Duis vulputate elit in elit. Follow him on Google+.

About-Privacy Policy-Contact us
Copyright © 2013 Vrhunski Recepti. Blogger Template by Bloggertheme9
Published..Blogger Templates. Powered by Blogger.
back to top