Sastojci
Sastojci za biskvit:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 5 žlica oštrog brašna
- 4 žlice kakaa
- 1/2 praška za pecivo
- 1 dl ulja
Sastojci za kremu:
- 300 g kestena
- 50 g šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
- 130 g maslaca
- rum po želji
Sastojci za umak od višanja:
- 1 staklenka kompota od višanja (i sok)
- 2 žlice šećera
- 1 žlica brašna
- 3 dl vrhnja za šlag (za ukrašavanje)
Priprema
Biskvit
Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom. U snijeg postupno dodavati šećer, žlicu po žlicu. Pjenjačom lagano umiješati žumanjke i ostale sastojke te smjesu uliti u veliki pekač (43 cm x 37 cm) obložen masnim papirom. Peći u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta na 180 ̊C. Pečeni biskvit prebaciti na kuhinjsku krpu, ukloniti masni papir i uviti u roladu.
Krema
Mikserom izraditi maslac te dodati šećer, vaniliju i mljeveni kesten. Po želji, dodati rum. Kremom nadjenuti biskvit i uviti u roladu.
Umak od višanja
Višnje i sok pomiješati sa šećerom i brašnom te lagano kuhati nekoliko minuta. Ohladiti.
Roladu premazati šlagom i poslužiti uz umak od višanja.
Priprema kestena
Pripremiti 500-600 g kestena u ljusci. Svaki kesten zarezati i staviti u kipuću vodu. Kuhati ih nekoliko minuta da se kesteni rastvore. Izvaditi iz vode i vruće ih očistiti.
Oguljene kestene staviti u mlijeko i kuhati oko 1 sat. Skuhane kestene ocijediti i usitniti u multipraktiku.